Vårt sortiment

Vårt kaffesortiment

Vad som passar bäst för just ert företag och hur er ”husets kopp” ska smaka är alltid en inspirerande utmaning. Kaffe innehåller fler smakämnen än vin och det finns en hel del att välja mellan. Vi på CoffeeLounge hjälper er att hitta rätt bland alla bönor och rostningar för att hitta det kaffet som passar bäst till just er och era besökare och som även rimmar med ert varumärke.

Våra nyrostade bönor kommer från Arvid Nordquist i Solna, Gringo Nordic Coffee Roasters i Göteborg, Lidingö Rosteri på Lidingö och det senaste tillskottet Balck Coffee som vi berättar mer om nedan. I vår manuella bar testar vi olika kaffebönor från lite mindre rosterier och serverar även Bergstrands dubbelcertifierade espresso.

Allt kaffe från Arvid Nordquist är 100% klimatkompenserat och vi har flera KRAV – och Fairtrade märkta kaffesorter att välja mellan. Vi erbjuder espressoblandningar med 100% arabicabönor men även några med en andel robusta i för att få till ett kraftfullt kaffe som ger mycket smak även med mjölk. Till den svarta koppen finns det väldigt mycket att välja mellan, men just till kaffemaskiner – där tid är en faktor – brukar vi rekommendera ett mörkrostat kaffe. Brygger ni ert kaffe i bryggare kan ni med fördel välja ett lite lättare rostat kaffe.

Balck Coffee går ytterligare ett par steg längre i sitt hållbarhetsarbete genom direkta samarbeten med odlare utan mellanhänder för att säkerställa kvalitet och främja hållbara odlingar.

Gå gärna in i vår webshop för att se hela sortimentet.

Välkommen till vårt showroom för att prova ut ert favoritkaffe!

Kaffevarianter - vilken är din favoritdryck?

Espresso

Görs i en espressomaskin där hett vatten under högt tryck pressas genom kaffepulvret. 25-35 ml.

Ristretto

En enkel espresso med drygt halva mängden vatten

Lungo

En espresso som runnit längre tid, en enkel espresso med nära dubbla mängden vatten

Americano

En espresso + lika mängd hett vatten

Cappuccino

En enkel espresso, en tredjedel ångvärmd mjölk och en tredjedel skummad mjölk, 150-180 ml.

Caffè Latte

Dubbel espresso i ett högt glas fyllt med ångvärmd mjölk med lite mjölkskum på toppen.

Cortado

Dubbel espresso med lika mycket varm skummad mjölk

Flat White

Dubbel espresso med varm skummad mjölk, serveras i cappuccinokopp.

Våra tesorter

Te är ett gott och nyttigt alternativ till kaffe. Även här finns det idag en hel del blandningar och sorter att välja mellan. Vi gillar Arvid Nordquists te som kommer från Bogawantalawadalen på Sri Lanka och som nu finns i en trevlig displaykartong med 8 olika smaker. Snyggt och stilrent till ert kontor. För er som gillar örtte kan vi erbjuda hela serien från PUKKA. För den riktigt kräsne tedrickaren har vi nöjet att erbjuda TEArs från Bergstrands Rosteri. Teet finns i 8 unika smaker, är KRAV- märkt och har en snygg förpackning. Perfekt om ni vill imponera på era besökare. För att göra vårt te sortiment komplett finns även hela Liptons utbud av goda blandningar att välja mellan.

TEArs från Bergstrands Rosteri

Ekologiskt odlat te direkt från Sri Lanka. Sortimentet sträcker sig från lätta och friska smaker till rökiga och exklusiva och är förpackat i påsar gjorda av nedbrytbar majsstärkelse. Glädjetårar, kärlekstårar eller farttårar? Vilken sort blir er favorit?

Laughing TEArs English Breakfast Svart te
Farewell TEArs Päron/Ingefära Grönt te
Earl Grey TEArs Earl Grey Svart te
Crocodile TEArs Jasmin Grönt te
Love TEArs Passion/Yoghurt Rooibos
Pain TEArs Lakrits/Pepparmint Ört te
Spicy TEArs Chai Svart te
Winning TEArs Passionsfrukt Svart te
 

För en godare fika på ert kontor ring oss på 08-22 71 00 alternativt lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort. Välkommen.

kontakt pop-up